Activistes de Rebelión Científica i Futuro Vegetal taquem amb sang la Delegació del Govern a Barcelona
Activistes de Rebelión Científica i Futuro Vegetal taquem amb sang la Delegació del Govern a Barcelona

Activistes de Rebelión Científica i Futuro Vegetal taquem amb sang la Delegació del Govern a Barcelona

  • Els activistes protestem arran dels càrrecs per desordre públic a
    acadèmics per l’acció del Congrés de Rebelión Científica del passat 6
    d’abril de 2022.
  • Avui declaren set dels científics encausats per l’acció de l’any passat
    en el Congrés de Diputats, que denunciava la immobilitat del
    Govern.

Per segona vegada en aquest mes, activistes de Futuro Vegetal i Rebel·lió Científica han llançat “pintura” vermella biodegradable a un edifici institucional, aquesta vegada en la Delegació del Govern a Barcelona. D’aquesta manera, tots dos col·lectius han retret a l’Executiu els càrrecs imposats contra membres de Rebelión Científica per l’acció del passat 6 d’abril de 2022, en què un centenar de persones van tenyir de vermell les escalinates del Congrés dels Diputats per a denunciar la passivitat del Govern enfront de la crisi climàtica i ecològica.

Durant el dia d’avui, 7 de les 15 persones de Rebel·lió Científica que van ser detingudes a Madrid en aquella ocasió declararan davant el jutge d’instrucció en els Jutjats de Plaza de Castella, després que la resta declaressin el 30 de març. Aquest dia, dos de les encausades van reincidir tenyint el Congrés dels Diputats de nou.

Les activistes de Rebel·lió Científica i Futur Vegetal han tornat a llançar pintura a un edifici institucional per a denunciar l’actuació del Govern i han ensenyat una pancarta amb el lema “Criminalitzar a la ciència és terrorisme d’estat”. Igual que en la protesta del 30 de març a Madrid i la de fa un any, la ‘sang’ llançada no han causat cap desperfecte en els edificis ja que es pot netejar simplement amb aigua. Durant l’acció, les activistes han cridat consignes com “n’hi ha prou de criminalitzar a la ciéncia” o “la innació ens mata”.

La portaveu ha expressat que “no sols no actuen, si no que oprimeixen a la ciutadania que avisem del desastre i cridem l’atenció del públic sobre el gran problema imminent, la crisi climàtica”. “El secretari general de l’ONU, António Guterres, ha explicat múltiples vegades que estem enfront del major repte de la humanitat, aquest problema no es deté amb repressió ni amb policies infiltrats”, ha afegit la portaveu, fent referència a la policia infiltrada en el col·lectiu Rebel·lió o Extinció (XR) que va ser descoberta fa poques setmanes.

El moviment Futuro Vegetal està en plena campanya de mobilització i, d’aquesta manera, per segona vegada, vol “fer costat a les reprimides dels moviments científics i climàtics”. “Aquest Executiu no està construïnt el camí per a una sobirania alimentària sinó castigant els que lluitem pel futur; i un dia la ciutadania tindrà gana quan tots els cultius quedin arruïnats per la sequera”, ha conclòs la portaveu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *